Livredderen og svømmetreneren

For noen år siden begynte Greg Glassman, grunnleggeren av CrossFit, å bruke en analogi for å forklare samfunnsrollene til CrossFit-coachen og legen. Han sammenlignet leger med livreddere (lifeguards) og CrossFit-coachen med å være svømmetrener.

Denne tilsynelatende enkle analogien bærer mye vekt om vi ser nærmere på den.

Det er ting som leger kan gjøre og er opplært til å gjøre, og det er ting som de ikke er så godt rustet til å kunne gi. Ikke et vondt ord om leger og deres innsats. Hva hadde vi gjort uten dem? …i mange tilfeller, omkommet. De er rett og slett livsviktige i vårt samfunn. Dessuten er alle de legene som trener i våre boxer superhyggelige mennesker… og vi har faktisk en hel del leger som trener hos oss 🙂

LEGER ER PRIMÆRT LIVREDDERE

Visste du at leger får begrenset opplæring om hvordan å opprettholde et sunt liv?

Dette skyldes at legens rolle er å bidra til å redde livet ditt når noe har gått galt. De er den siste forsvarslinjen når livet ditt trenger å reddes. Så dette er hva deres utdanning og praksis handler om. Når ting går galt, trenger du en livredder der for å unngå at du drukner – kaste ut en livbøye og redde livet ditt.

…men du er fremdeles i vannet.

Om livbøyen slutter å fungere eller forsvinner så er du rett tilbake der du var.

CROSSFIT-COACHEN ER PRIMÆRT EN SVØMMETRENER

Er du i ferd med å drukne og trenger en livredder? Da er vi ofte for sent ute.

Du hadde trengt en svømmetrener mye tidligere.

CrossFit-Coachen har spesiell kompetanse om hvordan man skal leve et sunt liv.

Hun kan bidra til at du selv blir kompetent til å ”svømme”. Du kan selv ta deg ut av vannet. Sikre deg best mulig mot potensielt å lide faretruende situasjoner der du må reddes. Selv om du ved et uhell igjen skulle befinne deg på dypt vann kan du igjen redde deg selv. Mange har kjempet seg tilbake fra alvorlig sykdom og ulykker ved å få hjelp av CrossFit og coachene der (les gjerne relatert blogg-post: Fra syk til frisk og frisk til sprek – Helsegevinsten vi ikke ser).

Dette handler om å behandle og eliminere årsaken til det helsemessige problemet og skape livskvalitet. Enten man er syk allerede eller er frisk.

Det krever at du regelmessig gjør noen form for trening og jobber for å opprettholde et sunt kosthold. Vi vet at CrossFit sin metode for begge er kanskje verdens mest effektive til å hjelpe deg med akkurat dette. Trening og kosthold i kombinasjon er prekært. Faktisk så viktig at vi ikke anser CrossFit som en treningsmetode, men heller som en livsstil. Våre boxer og våre coacher formidler hver eneste dag kunnskap, holdninger, tankesett og vaner som påvirker hele livet og hele mennesket.

//

Om du skulle ønske å lære deg å ”svømme” eller bli bedre på det, så ta gjerne kontakt med oss for en prat.

Daniel Hallanger
Medeier og Coach – Øya og Monolitten CrossFit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *