Er verden i ferd med å forandres? …én podcast av gangen.

Øya CrossFit podcast om trening

Det var i går, når jeg snakket jeg med min mamma og hennes samboer, at jeg kom til å reflektere over hvilket potensiale podcaster har for å påvirke.

De hadde akkurat vært på hyttetur sammen med gode venner. Én i reisefølget introduserte dem for en podcast de hadde valgt å høre på i fellesskap. Den handlet om ”Gratitude” som kan oversettes til norsk som det å føle takknemlighet eller være takknemlig.

At også min foreldregenerasjon hadde benyttet seg av en podcast som omhandlet viktige verdier i livet fikk meg til å tenke på potensialet for podcaster, og kraften i å påvirke – ett menneske av gangen.

Podcaster er blitt megapopulært og en av våre hovedkilder til å konsumere det som opptar oss. Det er gratis, levert av mennesker med lidenskap, det kan være underholdende, det finnes noe for alle og det er enkelt!

Vi har, eller tar oss kanskje mindre tid til å lese enn før, men tid til å lytte det har vi. Trykk play og lytt! Selv hører jeg ikke lengre på radio i bilen. Den tiden er brukt til podcast (…eller refleksjon, men det får bli et annet blogginnlegg).

Nå hører ”alle” på det.
Når også min foreldregenerasjon hører på podcaster så synes jeg det er bra, og spesielt når disse handler om viktige og gode verdier.

Plusser og minuser?
Blir vi mindre litterære av  å høre mer av vår informasjon og læring istedenfor å lese mye av den? Blir vi dårligere på å lese? Dårligere på å skrive?

Dette er å anta at vi leser mindre. Selv opplever jeg faktisk selv at jeg leser mer, og ofte rundt de samme temaene som opptar meg i podcast-verdenen.

Med inntoget og bruken av podcast lærer vi kanskje mer om det som virkelig opptar oss? Og kan dette føre til mer lidenskapelige mennesker? For er det noe verden trenger så er det folk som brenner for noe. Og det ”noe” bør være noe godt eller bra.

Innenfra og ut.
På meg kan det virke som at læring rundt livsmestring blir mer og mer vanlig. Det gjør meg veldig glad. Vi må lære å lede oss selv godt i et samfunn av økende kompleksitet og informasjon. Da er det som kommer innenifra og ut det viktigste ankeret og kompasset vi har. Og dette kan utvikles gjennom bevisstgjøring, refleksjon og øvelse. Vi blir bedre på ting som tilføres fokus, og jeg håper at podcast-verdenen fortsetter å være en aktiv bidragsyter til temaer som bidrar positivt til oss selv og verden som helhet. Eksempelvis tenker jeg da på alt som spenner fra personlig utvikling, til konsepter som demokrati og tanker rundt menneskeverd.

Så da jeg hørte at mamma og Jan og deres venner hadde hørt på, reflektert over og diskutert takknemlighet som følge av en podcast, så fikk jeg en følelse av at disse podcastene kan være med på å forandre verden til det bedre – én podcast av gangen, én person av gangen.

PS! Her er en liste over podcaster vi selv er glade i.
Del gjerne i kommentarfeltet under, podcaster dere selv hører på 🙂

Chasing excellence – av Ben Bergeron (Livsstil, målsetting, rutiner/vaner, mindset, helse, performance, CrossFit)

The Tim Ferriss Show – av Tim Ferriss (Livsstil, verktøy, teknikker, livsstilshacks)

Brute Strength podcast – av Michael Cazayoux (Trening, mindset, relasjoner, kosthold, rutiner/vaner, CrossFit)

The School of Greatness – av Louis Howes (Gründervirksomhet, helse, trening, mindset, relasjoner)

Ingefær – med Sara Lossius (Livsstil, helse – norges største?)

Sterkere – av Martin Norum og Benjamin Christensen (trening, kosthold)

Foreldrerådet – med Thea Klingenberg (foreldrerollen)

Tenketanken – Er podcasten som faktisk vi som driver Øya CrossFit og Monolitten CrossFit nylig har lansert. (Livsstil, trening, helse, CrossFit, mindset, relasjoner)

GOD LYTT 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *